شنبه 20 ارديبهشت 1404
به سایت مجله پزشکی دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی و درمانی تبریز خوش آمدید
   مي 10, 2025
   
   
     
  تعداد اعضاء : 3503 نفر
  بازدیدهای امروز :232 بار
  تعداد کل بازدیدها : 703163 بار
   
شماره مجله : 41
سال : 1398
زمان : آذر و دی

نوع مقاله سایر
موضوع مطالعه Others
عنوان فارسی خاصيت آنتي‌باکتريايي اسانس درمنه کوتنسيس و تاثير سينرژيسمي آن با ايمي‌پنم روي سودوموناس آئروژينوزا
نویسندگان فارسی الهام صفاري; محمدعلي نصيري خليلي; جليل فلاح مهر‌آبادي;
چکیده فارسی زمینه: استفاده گسترده از آنتي‌بيوتيک‌ها عامل ايجاد جهش در ميکروارگانيسم بوده و باعث ظهور ميکروارگانيسم‌هاي جديد و مقاوم به آنتي‌بيوتيک‌هاي رايج مي‌شود. هدف از اين پژوهش بررسي تاثير سينرژيسمي (هم افزايي) آنتي‌باکتريايي اسانس گياه آرتميزيا کوتنسيس و آنتي‌بيوتيک ايمي‌پنم روي ايزوله هاي سودوموناس آئروژينوزا و مقايسه آن با آنتي‌بيوتيک‌هاي رايج درماني مي‌باشد. روش کار: در اين مطالعه که به روش In vitro انجام شد، از اسانس آرتميزيا کوتنسيس به تنهايي و در ترکيب با آنتي‌بيوتيک‌هاي استاندارد جهت ارزيابي خاصيت آنتي‌باکتريايي آن‌ها استفاده شد. يافته‌ها: طبق يافته‌هاي حاصل از اين مطالعه ترکيب اسانس گياهي درمنه کوتنسيس با آنتي‌بيوتيک ايمي‌پنم منجر به اثر سينرژيسمي در بيشتر موارد مي‌شود. به‌طوري‌که در بررسي سينرژيسمي با تزريق يک چهارم از آنتي‌بيوتيک، رشد باکتري مهار و مانع از ايجاد کلني گرديد. نتيجه‌گيري: نتايج اين تحقيق نشان داد که ترکيب اسانس و آنتي‌بيوتيک مي‌تواند در مبارزه عليه ميکروارگانيسم‌هاي مقاوم مفيد باشد.
کليد واژه‌ها: آنتي‌باکتريال، اسانس، ايمي‌پنم، درمنه کوتنسيس، سودوموناس آئروژينوزا، سينرژيسم
دانلود مقاله دانلود مقاله
 
     
     
 
ISSN 1608-5671 (Print)  

ISSN 2008-160X (Online)  
 
     
     
 

ضريب تأثير (IF) مجله پزشکی دانشگاه علوم پزشکی تبریز  در  پايگاه  استنادي علوم جهان اسلام (ISC)  

هیأت اجرایی

بانک ها و نمایه نامه ها