شنبه 20 ارديبهشت 1404
به سایت مجله پزشکی دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی و درمانی تبریز خوش آمدید
   مي 10, 2025
   
   
     
  تعداد اعضاء : 3503 نفر
  بازدیدهای امروز :257 بار
  تعداد کل بازدیدها : 703188 بار
   
شماره مجله : 41
سال : 1398
زمان : آذر و دی

نوع مقاله سایر
موضوع مطالعه Others
عنوان فارسی اثر عصاره آبی زعفران بر توان هوازی بیشینه، پراکسیداسیون لیپیدي و ظرفیت آنتی‌اکسیدانی تام سرم مردان جوان ورزشکار متعاقب یک وهله سونای منتهی به کاهش 4 درصدی وزن بدن
نویسندگان فارسی امیر خسروی;
چکیده فارسی زمینه: استفاده از یک وهله سونا جهت کاهش سریع وزن اثرات منفی چشم‌گیری بر سلامت می‌گذارد. پژوهش حاضر با هدف بررسي اثر عصاره آبی زعفران بر توان هوازی بیشینه، پراکسیداسیون لیپیدي و ظرفیت آنتی‌اکسیدانی تام سرم مردان جوان ورزشکار متعاقب یک وهله سونای منتهی به کاهش 4 درصدی وزن بدن انجام شد. روش‌کار: در یک مطالعه نیمه‌تجربی20 مرد جوان ورزشکار به ترتیب با میانگین سنی وزنی و درصد چربی بدن به طور تصادفی به دو گروه دارونما (10 نفر)، و مکمل (10 نفر) تقسیم شدند. افراد گروه مکمل، عصاره زعفران را روزانه 5 میلی‌گرم به ازای هر کیلوگرم وزن بدن به مدت 4 روز مصرف کردند و گروه دیگر نیز به همان میزان دارونما (لاکتوز) دریافت کردند. تمامی آزمودنی‌ها پس از 4 روز مکمل یاری، چهار درصد وزن بدن خود را با آب‌زدايي در سونای خشك از دست دادند. ظرفیت آنتی‌اکسیدانی تام و مالون دي‌آلدئید سرم آزمودنی‌ها طي سه مرحله (پایه، 4 ساعت قبل و بلافاصله بعد از سونا) و توان هوازی بیشینه در دو مرحله (یک هفته پیش و بلافاصله بعد از سونا) اندازه‌گیری شد. داده‌ها با استفاده از روش آماری تحليل واريانس مكرر، تی وابسته و مستقل در سطح معناداری کمتر از 05/0 تجزیه و تحلیل شدند. یافته‌ها: نتایج نشان دادند كه متعاقب سونای خشک توان هوازی بیشینه هر دو گروه به طور معنی‌داری کاهش نشان داد (05/0P <). هم‌چنین میزان ظرفیت آنتی‌اکسیدانی تام و مالون دي‌آلدئید سرم گروه کنترل به طور معنی‌داری به ترتیب کاهش و افزایش نشان داد (001/0=P). نتیجه‌گیری: بر اساس نتایج حاصل از این تحقیق مصرف عصاره زعفران منجر به بهبود ظرفیت تام آنتی‌اکسیدانی سرم شد و از افزایش معنی‌دار مالون دي‌آلدئید سرم پس از سونا جلوگیری کرد. با این وجود مصرف عصاره زعفران در جلوگیری از کاهش توان هوازی بیشینه متعاقب سونا تاثیر معنی‌داری نداشت.
کلید واژه‌ها: پراکسیداسیون لیپیدي، ظرفیت آنتی‌اکسیدانی تام، زعفران، توان هوازی بیشینه، سونا
دانلود مقاله دانلود مقاله
 
     
     
 
ISSN 1608-5671 (Print)  

ISSN 2008-160X (Online)  
 
     
     
 

ضريب تأثير (IF) مجله پزشکی دانشگاه علوم پزشکی تبریز  در  پايگاه  استنادي علوم جهان اسلام (ISC)  

هیأت اجرایی

بانک ها و نمایه نامه ها